iPhone ekran kırılmalarına son!

En kıymetli eşyalardan biri de elbette ki iPhone’unuz…  Yere düşünce kalp ritmi bozulanlardan mısınız? Apple sizin için bakın ne icat etti. 
iphone-retractable-bumper-patent1
Apple’ın ürettiği özel sistem, sensörleri yardımı ile bir düşüş algıladığında yine sensörleri yardımı ile tıpkı bir uçağın iniş takımları gibi açılıp kapanabilen tamponlarını devreye sokan ve böylece hem kalp sağlığınızı hem de iPhone’nunuzu korumaya çalışan bir mekanizma. Patent adı “Elektronik cihazlar için Aktif ekran koruma” olan mekanizma, ekranın her köşesinde konuşlanmış esnek plastik, ince metal ya da polimerden üretilmiş tamponlar ve düşme eylemi algılayabilen sensörle işbirliğinden beslenerek ekranınızın kırılmasını önlüyor.
iphone-retractable-bumper-patent
Bu iki multimediatik sistem, ani yakınlaşmaları algılayarak ya da ultrasonic darbeler ile hız ve yükseklik tanımlaması yaparak hareket algılama yazılımına ve önleyici mekanizmaya destek olacak. Corning Gorailla Glass ile güçlendirilmiş iPhone 6 ve 6 Plus ya da alüminyum kasası ile 7000 serisinin de yumuşak karnı dokunmatik ekranlarıydı. Zaten akıllı telefonlar ve onların dokunmatik ekranları hayatımıza girdiğinden bu yana, bu ekranları korumanın türlü yolları aranmaktaydı. Öyle ki Apple’ın bu çözümü gün yüzüne çıkmamışken Honda ‘airbag’ler ile ekranları korumaya çalışmıştı.
Honda-airbag-smartphone
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu