İranlı bilim insanı, bir robot tarafından mı suikasta uğradı?

The New York Times, Mohsen Fakhrizadeh suikastında silahın birçok kameraya bağlı bir yapay zeka tarafından kontrol edildiğini iddia etti.

2020’nin Kasım ayında İranlı ünlü nükleer bilim insanı Mohsen Fakhrizadeh, suikasta kurban gitti. Konu hâlâ araştırılıyor ve tam olarak netliğe kavuşmamışken The New York Times’tan çılgın bir iddia ortaya geldi: Fakhrizadeh yeni bir öldürücü robot tarafından hedef alındı!

İz bırakmamak için…

Normalde bir Mossad ajanının sniper tüfeği ile öldürüldüğü düşünülen Fakhrizadeh konusu bu iddialarla yeni bir boyut kazandı. The New York Times, silahın aslında birçok kameraya bağlı bir yapay zeka tarafından kontrol edildiğini ortaya attı.

Uydudan kontrol edilen silah, dakikada 600 mermi atışı yapabiliyor. Saldırı sonrası, ateşleme yapan silahın bulunduğu kamyon patlamıştı. Bazıları bunun güvenliğin verdiği karşılık olduğunu söylese de The New York Times, robotun gizlenmek için atış yaptıktan sonra kasıtlı olarak patlatıldığını ileri sürdü.

Sıradan ve gözlerden uzak bir yaşam

İran’da nükleer çalışmalar yapan Fakhrizadeh’in çok güçlü bir nükleer silah gerçekleştirmeye yaklaştığı söyleniyordu. Yine iddialara göre, İsrail ise 14 yıldır Fakhrizadeh’i öldürmek istiyordu. Sıradan bir hayat sürmeye tercih eden Fakhrizadeh ailesiyle vakit geçirmeye seviyor ve İran hükumetinin sağladığı güvenliği reddediyordu. Umarız korkunç olay arkasındaki sır perdesi tez zamanda aralanır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu