İranlı hackerlardan İsrail güvenlik şirketine organize siber saldırı!

Portnox'a saldırı düzenleyip 3GB veri çalan Pay2Key, mağdur ettiği şirketleri veri çalmak ve bunları satmakla tehdit ediyor.

2017 yılında Amerikan bankalarına saldırılarıyla nam salan İranlı bir grup hacker şimdi de İsrail’e karşı saldırı düzenleyerek fidye talebinde bulunuyor. İki olay arasındaki bağlantı kesinleşmiş olmasa da Pay2Key ismi verilen siber teröristler son birkaç haftadır yüksek profilli hedeflere saldırarak hacker camiasında kendilerinden söz ettirmeyi başardılar. Son olarak İsrail’in Portnox isimli siber güvenlik şirketine saldırı düzenleyip 3GB veri çalan Pay2Key, mağdur ettiği şirketleri veri çalmak ve bunları satmakla tehdit ediyor. Verilerin içerisinde çeşitli planlar, projeler ve kodlar yer alıyor. Eğer belli bir süre içerisinde talep yerine getirilmezse bu bilgilerin Dark Web’e aktarılacağı söyleniyor.

3GB veri karşılığında 100 bin sterlin!

Portnox saldırısıyla İsrail hükumeti de olaya katıldı çünkü Portnox’un müşterileri arasında yer alan Elbit Systems, ordu ile iş birliği içerisinde askeri drone ve araç geliştiriyor. Basına sızan haberler arasında Pay2Key’in İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi Şirketi’ne erişim sağladığı yer alıyor. Saldırganların bu bilgileri henüz bir başka kurumla paylaştığına dair bir veri yok. Onların istediği genellikle 100 bin sterlin değerinde Bitcoin.

Tabii bu noktada saldırıların İran hükümeti ile bağlantılı olup olmadığı konusu gündeme geliyor. Bu aşamada da Checkpoint Systems isimli İsrail siber güvenlik şirketi Bitcoin’in İran’da nakde döndüğü ancak İran hükümetine dair bir ize rastlanmadığını belirtmesi yüreklere bir nebze de olsa su serpiyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu