İtalyan otomobil firmasından kargo robotu: Gitamini

İki büyük tekerlek ve bagajdan oluşan Gitamini, gelişmiş izleme ve takip sistemleriyle donatılıyor ve sahibini tanıyarak onu takip ediyor.

İtalyan otomobil firması Piaggio Fast Forward, Gitamini isimli kargo robotu geliştirdi. Şirketin ikinci robotu olan Gitamini, İtalyanca’da küçük gezi anlamına gelen Gita kelimesinden türüyor. İki büyük tekerlek ve bagajdan oluşan robot, gelişmiş izleme ve takip sistemleriyle donatılıyor. Sahibini tanıyan ve onu takip eden Gitamini, bu açıdan oldukça evcil bir portre çiziyor.

Küçük bir gezinti için ideal arkadaş

12 kilogram ağırlığında olan Gitamini yaklaşık 10 kilogram taşıma kapasitesine sahip. Saatte en fazla 10 kilometre hıza çıkabilen ve ortalama 20 kilometre menzil mesafesiyle gelen robot, kamera ve algılayıcılara ek olarak bir adet radara sahip. İsmine uygun olarak küçük gezilerde yanınızda sizi takip edecek bu robot için eşleme yapmanız yeterli. Daha rahat ve yaygın kullanılması için Bluetooth veya GPS gibi koşul aramayan robotun sahibinin görsel verisine ulaşması yeterli.

Sahibinin cep telefonu

Piaggio Fast Forward’ın CEO’su Greg Lynn robotun son derece güvenli olduğunu söylüyor. Greg Lynn, “Çok dikkat çeken bir tasarıma sahip olduğu için çalınması kendini ele verir. Ayrıca çalan kişinin bagaja ulaşması çok zor. Çünkü sadece sahibinin telefonuyla açılabilecek yüksek güvenlikli dijital bir kilit geliştirdik.” diyor.

Gitaminiler Ekim ayı sonunda 1850 dolar etiketle satışa sunulacak. “Eminim kısa mesafelerde otomobillerin yerini alacak.” diyor Lynn ve Gitamini’nin yeni bir pazar yaratacağına inanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu