Japon demiryolu şirketi, elektrik hatlarını onarmak için dev bir insansı robot kullanacak

JR West olarak da bilinen West Japan Rail Company, insanlar için riskli kabul edilen işleri yürütmekle görevlendirilebilecek dev işçi robotunu tanıttı.

Robot, insan benzeri bir gövdeye ve elektrik hatlarını özel olarak tasarlanmış çok açılı bir fırçayla temizlemek gibi bir dizi görevi yerine getirmek için bir çift ele sahip. Bununla birlikte, sadece bir temizlik robotu değil, aynı zamanda bir dizi başka aletle uyumlu kıskaç benzeri ellerini kullanarak bakım görevlerini gerçekleştirebiliyor.

Uzaktan sanal başlık ile kontrol

Gövdenin üzerine yerleştirilmiş bir çift dijital kamera, robotu bir sanal gerçeklik (VR) başlığı aracılığıyla yöneten insan operatör için göz görevi görüyor. Operatör, hareket izlemeyi kullanarak robot üzerindeki kameraların hareketini kontrol ederken, bir çift özel kumanda robotun kollarını ve ellerini kontrol etmesine yardımcı oluyor. Kollara harici bir kuvvet etki ederse, kontrol anında pilota dönüyor ve kaza yaşanmadan gerekli önlemler alınabiliyor.

Robot, halihazırda işlevsel olmasına rağmen, Nippon Singal şirketi ve Human Machinery Company tarafından henüz geliştirilme aşamasında olan bir prototip. Türünün ilk örneği olan robotun, 2024’te tam zamanlı çalışmaya başlaması planlanıyor. Bu dev robotların, insanları elektrik hatları içeren ve çok yükseklerde çalışan yüksek riskli işlerden kurtarma ihtimali bir hayli yüksek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu