Kabusları sona erdiren Apple Watch uygulaması onaylandı

FDA, PTSD'nin neden olduğu kabusları sona erdirmek için titreşimleri kullanan Apple Watch uygulamasını onayladı.

Travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) nedeniyle kabus görenler için Apple Watch, bu sorundan muzdarip olanlara yardımcı olan bir uygulama ile çalışacak. Nightware adlı uygulamanın cuma günü FDA tarafından onaylandığı duyuruldu. 

Apple Watch’taki sensörler, kullanıcının uyurken kalp atış hızını ve vücut hareketini izleyecek. Elde edilen veriler, algoritmalara dayalı olarak kullanıcıların uyku profiliyle karşılaştırılan sunucuya gönderilecek. Nightware, kullanıcının bir kabus yaşadığına karar verirse, Apple Watch kabusu bozmak için titreşimler gönderecek. Kabuslar devam ederse veya saatten gelen titreşimler Nightware ile ilgili olmayan uyanmalara neden olursa, kullanıcıların bir doktor çağırması önerilecek. Nightware uygulamasının aktif olması için Apple Watch’un uyku sırasında takılması gerekecek. Uygulama yanlış uyarılara yol açabileceği için uyku dışında kullanılmaması öneriliyor. Ek olarak, herkese uygun olmadığı için uygulamayı kullanmak için bir reçete ihtiyaç duyulacak.

Bu yıl tanıtılan altıncı nesil Apple Watch, bir nabız oksimetresiyle geldi. Kullanıcının bileğindeki damarlardan yansıyan ışık miktarını ölçen sensörlere sahip akıllı saat, kırmızı kan hücreleri tarafından taşınan oksijen yüzdesini ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu