Kahve dağıtan robotlar Amerika’da ilk teslimata hazırlanıyor

ABD’de Kuzey Karolina’da bulunan Charlotte isimli beldede Tiny Mile isimli şirket kahve dağıtan robotları iki ay içerisinde kullanıma sokacak.

Market alışverişinden sorumlu teslimat robotlarından sonra kahve dağıtan araçlar ilginç bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. İki aylık pilot program, Undercurrent Coffee şirketinin kahvelerini küçük, kalp gözlü pembe robotlar kullanarak müşterilere teslim edecek. Proje aynı zamanda trafik ve karbon emisyonlarını azaltmayı da amaçlıyor.

Yeni bir konsept

Tiny Mile aslında Kanada asıllı Toronto merkezli ve uzaktan kumandalı robotlar geliştiren bir şirket. Şehrin Ekonomik Kalkınma Komitesi başkanı Kent Konseyi Üyesi Malcolm Graham, “Charlotte’da yeni teknolojileri benimsiyoruz ve inovasyonun geleceğini açık kollarla karşılıyoruz.” diyerek heyecanını paylaşıyor ve ekliyor: “Pilot proje bu konsepti test edecek ve şehrin diğer bölgelerine genişletilip genişletilmeyeceğini belirleyecek.”

Charlotte’ta beş teslimat robotu çalıştırılacak. Her robot güvenlik için 360 derecelik kamera, sensör ve uzaktan kontrol birimlerine sahip. Teslimat için yiyecek ve kahve, yerel bir marka olan Undercurrent Coffee tarafından sağlanacak. Undercurrent Coffee’nin sahibi Todd Huber da “Tiny Mile ve yenilikçi dağıtım platformlarıyla ortak olmak heyecan vericiydi. Tiny Mile ekibinden, sevimli robotlardan ve yiyecek ve içecek dağıtım hizmetlerinin getirdiği bazı ekonomik, lojistik ve çevresel zorlukları azaltma olasılığından etkilendik. Ekibi yerinde ağırlamaktan ve hizmetlerinin gelişimine tanık olmaktan gurur duyduk.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu