Kasparov’a göre, ABD’nin siber savaş hazırlığı yok!

ABD’nin teknoloji eksikliği olmadığını söyleyen satranç ustası Garry Kasparov'a göre, siber savunma politik öncelik haline getirilmeli.

Efsanevi satranç ustası Garry Kasparov geçtiğimiz günlerde ABD’nin siber savaş konusunda geri kaldığına dair bir açıklamada bulundu. Kendisi bir süredir ünlü antivirüs yazılım şirketi Avast’ın elçisi olarak görev yaptığı için sektörü ilgilendiren demeçler veriyor.

Kasparov’a göre, ABD’nin teknoloji eksikliği gibi bir sorunu yok. Ona göre en büyük eksilik siber savunmanın politik öncelik haline getirilmesi.

Strateji eksikliği

“Dünyanın en güçlü ordularına sahip olabilirsiniz. Böyle bir ordunun komutanı korkak davranır veya kararsızlık içinde savaşı yönetirse sonucun ne olacağını söylemek için kahin olmanıza gerek yoktur. ABD online arenada çok güçlü bir ülke olabilir ancak benim görüşüme göre ABD’nin herhangi bir siber stratejisi bulunmuyor.” diyerek Biden yönetimini açıkça eleştiren Kasparov, ABD’nin tehditler çok büyük hale geldiği zaman aksiyon almaya karar verdiğini ve böyle olursa ülkenin çok geç kalacağını belirtiyor: “Yapılması gereken ABD’nin siber terör unsurlarını ortadan kaldırmak için onların altyapılarına ve ülkelerine saldırması, bu kişileri etkisiz hale getirmesidir. Ancak görünen o ki ABD, dünyayı yöneten ülke konumundan uzaklaştığı için siber dünyadaki etkinliğini de önemsemiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu