Keysight ve Qualcomm’dan bağlı araç teknolojisi için sertifika!

Keysight ve Qualcomm, Global Sertifikasyon Forumu'nun (GCF) hücresel araçtan her şeye iletişim (C-V2X) test planı ile sertifikasyon etkinleştirmesini sağladı.

Test planı, Keysight’ın RF/RRM DVT ve Uygunluk Araç Seti ve küresel navigasyon uydu sistemine (GNSS) sahip bağımsız bir C-V2X modem yonga seti olan Qualcomm 9150 C-V2X Platformu kullanılarak gerçekleştirildi.

Test planı, Keysight’ın RF/RRM DVT ve Uygunluk Araç Seti ve Qualcomm 9150 C-V2X Platformu kullanılarak gerçekleştirildi.

Test senaryoları, araçtan araca (V2V) dağıtım senaryoları için kullanılan cihazların radyo frekansı (RF) ve radyo kaynağı yönetimi (RRM) performans doğrulamasına odaklanıyor. Bu test senaryoları, Temmuz 2020’de GCF tarafından barındırılan uygunluk anlaşması grubu (CAG) #63 toplantısında doğrulandı ve GCF’nin, 3GPP Sürüm 14’e dayalı bir C-V2X test planının telsiz sertifikasyonunu başlatmasını sağladı.

İlgili Makaleler

Qualcomm Mühendislik Başkan Yardımcısı Prashant Dogra, “Bu başarı, Keysight ile uzun süredir devam eden bir çalışma ilişkisinin sonucudur ve otomotiv endüstrisinin güvenilir C-V2X ürünlerini ticarileştirmek için güvenebileceği bir sertifika programını gerçekleştirmeye yönelik önemli bir kilometre taşı görevi görmektedir. C-V2X, V2X iletişimleri için küresel bir çözümdür ve otomotiv güvenliğini, otomatik sürüşü ve trafik verimliliğini geliştirir. Qualcomm’un otomotiv kablosuz çözümleri, C-V2X ekosisteminin büyümesini desteklemede önemli bir rol oynamaya devam edecek.” dedi.

C-V2X telsiz sertifikası, bağlı otomobiller ve otonom araçlar için ürün ve hizmetlerin ticarileştirilmesi arayışında olan otomotiv endüstrisi için önemlidir. Bu teknoloji, hareket halindeki yayaların yanı sıra hareket halindeki araçlarda sürücüler ve yolcular için güvenliği artırır. Keysight’ın uygunluk testi platformları, donanım ve yazılım sağlayıcılarının C-V2X cihazlarının 3GPP tarafından belirlenen standartlara uygunluğunu doğrulamasını sağlar.

Keysight Asya Pasifik Genel Müdürü Lawrence Liu ise sertifika hakkında “Bu başarı, bağlantılı bir otomotiv ekosisteminin en son 3GPP standartları ve güvenlik gereksinimleri ile güvenle gelişmesini sağlıyor. Keysight, otomotiv endüstrisine güvenilirlik, emniyet, güvenlik ve birlikte çalışabilirliği destekleyen pazara ilk giren çözümler sunmaya kararlı.” dedi.

Keysight’ın uygunluk testi çözümleri protokol, RF ve RRM testlerini kapsıyor ve User-to-UTRAN (Uu) ve PC5 bağlantılarını doğrulamak için GNSS sinyal emülasyonunu içeren C-V2X uçtan uca sinyalleşme testi yetenekleri sunuyor.

Keysight’ın güç, sensörler, iletişim, navigasyon, araç içi elektronik ağ oluşturma ve siber güvenliği kapsayan otomotiv test çözümleri, bağlı araçlar ve otonom araçlar için hızlandırılmış tasarım, geliştirme, üretim ve dağıtımı destekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu