kitapyurdu.com’daki binlerce hesap hacklendi!

İddialara göre, kitapyurdu.com’daki 10 bine yakın hesap hacklenerek Telegram gruplarında paylaşıldı. Söylentiler arasında AKP Eski Milletvekili Fatih Çiftçi'nin de hesabının hacklendiği bilgisi yer alıyor.

Olayı aldığı bir e-posta ile fark ettiğini belirten gullusu adlı ekşi sözlük yazarı, gelen mailde kitapyurdu.com hesabındaki puanlarının harcanarak alışveriş yapılmasıyla durumu fark ettiğini söyledi. Kendi adresini ve telefon numarası bilgilerini kaydeden kişi ile iletişime geçen yazar, hesabının bir Telegram grubunda paylaşıldığı bilgisini aldı. Yazar, söz konusu grubu bularak grubun adminiyle iletişime geçti ve paylaşımın durdurulmasını istedi. Yazarın aktardığına göre, bu talebi geri çeviren admin şimdilik 10.000’e yakın hesabın ele geçirildiğini ve bilgilerin farklı mecralarda da paylaşılabileceğini söyledi.

Henüz bir açıklama yapmayan kitapyurdu.com’a kullanıcılar “Açıklama bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi ve hesaplarını iptal ettiklerini paylaştı.

Hesabı çalınan kullanıcıların şifresi eğer e-posta, sosyal medya hesapları ve e-ticaret sitelerindeki üyelik şifreleri ile aynıysa bu hesaplara da giriş yapılabileceği söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu