Kodlamayı öğreten dizüstü bilgisayar: Pi-Top

Yeni Raspberry Pi Laptop Pi-Top, modüler ve kayan klavyeli bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önce Indiegogo’da dizüstü bilgisayarını kendini yap ile toplam 193.000 dolar kazanan Pi-Top, küçük boyutlardaki klavye,trackpad ile işlevsel görünmesine karşın görünüş açısından kötü bulunuyordu. Geri dönüşlerle beraber daha iyi hale getirilerek oluşturulan Pi-TopCEED isimli desktop modeli 99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunularak 200.000 dolar kazandırmayı başarmıştı.

İlgili Makaleler

Şimdi ise kayan klavye ile bir önceki modelden daha şık ve kullanışlı hale gelen yeni Pi-Top, tasarım bakımından Chrombook ve Windows Surface bilgisayarlar ile rekabet edebilecek hale gelmeyi başardı. Pi-Top’ta bulunan 14 inçlik HD ekranın 180 derece açılabilmesini sağlayan bir menteşe kullanılıyor. Pi-Top’un arka kısmında bir ethernet, üç USB 2.0 portu, 3.5 mm kulaklık girişi ve şarj kablosu girişi bulunuyor.

Pi-Top’u satın alanlara Pi-Top Proto Plus eklenti kartı, mikrofon ve hareket sensörünü içeren bir “mucit kiti” ile beraber geliyor. Pi-Top OS Polaris isimli özel bir işletim sistemiyle gelecek olan Pi-Top’ta Google Chromium,LibraOffice Minecaft Pi Edition’ın da bulunduğu temel yazılımlar yer alıyor.

Yeni Pi-Top, Raspberry Pi’li olan ve olmayan versiyonlarıyla 320 ve 285 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu