Kolunuzu bir dokunmatiğe dönüştüren teknoloji


Carnegie Mellon Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir teknoloji akıllı saat kullanıcılarının işlerini kolaylaştırabilir.

Bir çok insan akıllı saat fikrinden hoşlanırken onun küçük ekranını kullanmak zorunda olmaktan çok ta keyif almazlar. Büyük parmaklar ve küçük bir ekran, yanlış komutlar verilmesine ve sinirlerin bozulmasına yol açabilir.
Carnegie Mellon Üniversitesi araştırmacıları kullanıcıların, akıllı saatlerini kontrol etmek için onlara daha büyük bir yüzey sağlamak amacıyla, kol derisini bir dokunmatiğe çevirmeye imkan sunan giyilebilir bir teknoloji geliştirdi.
Esnek katmanların ya da bir projektör ve kameranın bir arada kullanıldığı diğer çözümlerin aksine, araştırmacıların SkinTrack adını verdikleri bu yeni teknoloji yalnızca özel bir yüzük takmanız gerekiyor. Yüzüğü taktığınız parmağınızla yüzeyine dokunduğunuzda ya da yaklaştığında düşük enerjili ve yüksek frekanslı sinyal üretiyor.
Araştırmacılar SkinTrack teknolojisini, bir oyun kumandası gibi akıllı saatler üzerindeki listelerde gezmeyi, ekrandaki haritaları büyütme ve küçültmeyi ve arama tuşu gibi fonksiyonlarda kullanabildiklerini söylüyor. Araştırmacılar söz konusu teknolojinin bazı kısıtlamalarının da olduğunu ekliyor: “Yüzüğün bataryası zorluklardan biri. Cihaz uzun süre kullanıldığında, ter, ıslanma, vücudun sürekli hareket halinde olması gibi faktörlerden dolayı sinyaller değişkenlik eğilimi gösterebilir”
Araştırmacılar yüzüğün yaydığı yüksek frekanslı sinyaller de dahil olmak üzere teknolojinin kullanıcı için zararlı olmadığını ve güvenilir olduğunu vurguluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu