Komisyon tartışması Avustralya’ya sıçradı

Apple ve Google’ın uygulama mağazaları üzerinden yapılan alışverişlerden aldığı komisyon oranı Avustralya’da tartışılmaya başlandı.

Aslında uzun yıllardır konuşulan ve geçtiğimiz günlerde Epic Games’in Fortnite isimli popüler oyununun App Store ve Google Play Store’dan kaldırılmasına sebep olan komisyon tartışmaları kıtalar arası boyuta ulaştı.

Komisyon tartışması Avustralya’ya sıçradı

Avustrulya’da ticari rekabeti düzenleyenlerin Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından alınan komisyonu ve bu mağazaların ekosistemini incelemeye başladığı açıklandı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) Başkan Yardımcısı Delia Rickard, “büyük uygulama mağazalarının kontrolünün bir sonucu olarak Google ve Apple’a sunulan veriler de dahil olmak üzere tüm bilgilerin uygulama ekosisteminde nasıl kullanıldığı ve paylaşıldığı ile ilgileniyor” açıklamasında bulundu.

Reuters’in haberine göre ACCC’nin başlattığı konu ile ilgili araştırmanın ana sebebi ise rekabetin sağlanıp sağlanmadığının kontrolü. Avustralya, Google’a Haberler servisi için yerel içerik üreticilerine ödeme yapması konusunda baskı yapılan ilk ülke olmuş ve bu konudaki savaşı kazanmıştı.

Yeni araştırmanın sonucunun nereye varacağı bilinmiyor. Ancak rekabetin adil olması için benzer bir adım bu soruşturmadan da çıkar mı bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu