Konteyner yönetimi yazılımı ve hizmetlerinde güçlü gelir artışı!

Gartner'ın yeni rakamlarına göre, dünya çapında konteyner yönetimi geliri 465,8 milyon dolarlık küçük bir tabandan 2024'te 944 milyon dolara ulaşacak.

Analist firması Gartner, çeşitli alt bölümler arasında, genel bulut konteyner düzenlemesi ve sunucusuz konteyner tekliflerinin en önemli büyümeyi yaşayacağını söylüyor. Gartner araştırma başkan yardımcısı Michael Warrilow öngörü hakkında, “Konteynerler popüler hale geldi çünkü daha hızlı teslimat, çeviklik, taşınabilirlik, modernizasyon ve yaşam döngüsü yönetimine duyulan ihtiyaç dahil olmak üzere uygulama geliştiricilerinin birkaç kritik endişesini ele almak için güçlü bir araç sağlıyorlar.” dedi

2022 yılına kadar küresel kuruluşların %75’inden fazlasının üretimde konteynerli uygulamalar yürüteceğini tahmin eden Gartner’a göre, konteynerlerin artan kullanımı sonucunda konteyner yönetimi için kurumsal talep de artıyor.

Gartner, kurumsal uygulamaların %15’inin 2024 yılına kadar bir konteyner ortamında, 2020’de %5’ten az olmak üzere uygulama biriktirme listesi, teknik borç ve bütçe kısıtlamaları tarafından engellenmesini bekliyor. Analist firması, konteynerlerin açık bir ekosistemi besleyeceğine dikkat çekiyor.

Konteyner yönetimi yazılımı ve hizmetleri için doğrudan gelir, konteyner ekosisteminin küçük bir kısmı olarak kalacaktır. Ek gelir ise Gartner’ın konteyner yönetimi tahminine dahil olmayan çeşitli bitişik segmentlerden gelebilir. Bu, diğer segmentler arasında uygulama geliştirme, yönetilen hizmetler, şirket içi donanım ve hizmet olarak altyapıyı (IaaS) içeriyor.

Warrilow, “Doğrudan artan gelir birçok kişinin beklediğinden daha az olsa da, konteynırların farklı bir rolü olabilir.” şeklinde açıklıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu