Koronavirüs havalimanlarını da vurdu

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkilediği gibi havalimanlarını da vurdu. Birçok havalimanı bıçak gibi kesilen uçuşlar yüzünden batma riski altında.

Teknolojiden turizme kadar birçok alanı etkilen pandemi salgını dünyanın çehresini değiştirmeye devam ediyor. Salgının en çok etkilediği alanların başında ise turizm geliyor. Turizmin bel kemiği olan havalimanları da bu salgından büyük oranda etkilendi. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği havalimanları adeta terk edildi.

Koronavirüs havalimanlarını da vurdu

İlgili Makaleler

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi (ACI Europe) yaptığı bir açıklama ile Avrupa’da yaklaşık 193 havalimanının risk altında olduğunu ve bu durum sürerse önümüzdeki aylarda iflas edebileceklerini belirtti. ACI tarafından Reuters’e yapılan açıklamada risk altında olan havalimanlarının yıllık 5 milyondan az kişiyi ağırlayan küçük nitelikteki bölgesel havalimanları olduğu ifade edildi.

ACI Avrupa Genel Müdürü Olivier Jankovec şunları söyledi: “Bugün açıklanan rakamlar çarpıcı şekilde karamsar bir tablo sunuyor. Krizin başlamasının 8 ay ardından Avrupa’nın tüm havaalanları gelirleri maaliyetlerini karşılamaktan çok uzak bir şekilde, açık kalabilmek için nakitlerini harcıyorlar.”

ACI’nin verilerine göre, Avrupa’da Avrupa’da yolcu trafiği 172.5 milyon kayıpla Eylül’de yıllık bazda yüzde 73 düştü. Ocak 2020’den bu yana kaybedilen yolcu sayısı ise 1.29 milyar oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu