Kripto para makinelerini silindirle ezerek yok ettiler!

Malezya'nın Miri kentinde düzenlenen polis baskınında, Bitcoin madenciliğinde kullanılan 1.069 adet cihaz ele geçirildi ve imha edildi.

Malezya’nın Miri kentinde düzenlenen polis baskınında, Bitcoin madenciliğinde kullanılan 1.069 adet cihaz imha edildi. İmha yöntemi ise oldukça ilginç: Polis merkezinin bahçesinde tüm cihazların üzerinden silindirle geçildi. Cihazların değerinin 1.25 milyon dolar olduğu açıklandı.

Öte yandan, olayla ilgili olarak açıklama yapan polis yetkilileri cihazların 2 milyon dolar değerinde kaçak elektrik kullandığını belirtti. Olayla ilgili olarak tutuklanan 8 kişiden altsının 6 ay hapis ve para cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Malezya’da Bitcoin madenciliği popüler bir faaliyet. Sürekli baskın yapan polis ise madencilere göz açtırmıyor. Ancak cihazların neden imha edildiği ve neden devlete bir katkı sağlamak için satılmadığı ya da kullanılmadığı konusunda bir bilgi verilmedi.

Kripto para madenciliği ciddi anlamda enerji tüketimi gerektiren bir faaliyet. Özel cihazlarla ya da güçlü ekran kartlarına sahip bilgisayarlarla yapılan kripto para madenciliğinde en önemli sarfiyat elektrik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu