Kripto paralara vergi geliyor!

Bitcoin ve benzeri dijital kripto paralardan kazanılan gelirlere vergi uygulaması geliyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde olan kripto paralarla ilgili yeni bir vergi düzenmelesi geliyor. Bir süredir kamuoyunu megul eden bu konuyla ilgili olarak yeni bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan tarafından açıklanan ekonomi reform paketinde dijital paralardan da bahsedildi.

Kripto paralara vergi geliyor!

Cumhurbaşkanı, dijital para konusu için altyapı oluşturacak adımlar attıklarını dile getirdi ve bu para birimleri ile ilgili olarak “Teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımlar atıyoruz” dedi.

Bir süredir gündemde olan dijital paralara Türkiye’de vergi getirilmesi konusu böylece resmi olarak da gündeme gelmiş oldu. Dalgalı bir seyir izleyen ve büyük çalkantılarla artıp azalan dijital paralar aynı zamanda dünyada da tartışılan bir konu. Kripto ya d adijital para dendiğinde akla ilk olarak Bitcoin gelse de yüzlerce farklı kripto para birimi bulunuyor. Bunların birçoğu da dünya çapında değer gören para birimleri.

Türkiye’de kripto paralara uygulanacak vergi sistemi ile ilgili net bir detay bulunmuyor. Bu uygulanacak vergilerin nasıl tahsil edileceği de net değil. Önümüzdeki günlerde bu konuların netleşeceğini düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu