Küresel devlet BT harcamaları 438 milyar dolara ulaşacak!

Analist firması Gartner'ın son tahminine göre, dünya çapındaki devlet BT harcamaları 2020'de toplam 438 milyar dolar olacak.

Tahmin, küresel devlet BT harcamalarının tüm endüstrilerdeki toplam kurumsal BT harcamalarının %16’sını temsil edeceğini gösteriyor; bunun da 2020’de yıllık %8’lik bir düşüşle 2,7 trilyon doları bulması bekleniyor.

Gartner’ın kıdemli araştırma direktörü Irma Fabular, “Devlet kurumları, COVID-19 salgınından ağır şekilde etkilenen bireyleri, aileleri ve işletmeleri desteklemek için dijital kamu hizmetleri, halk sağlığı, sosyal hizmetler, eğitim ve işgücünün yeniden beceri kazanmasına yönelik BT harcamalarını hızlandırıyor.” diyor. Fabular, “Ekonomik uygulanabilirliği sürdürmek için, devlet kurumları ayrıca küçük işletmelere yardımcı olan ve işgücünün yeniden beceri kazanmasına izin veren devlet yardım programlarını uygulamaya koydu.” diye ekliyor.

Yazılım sektörü 2020’de en güçlü büyümeyi yaşamaya hazırlanıyor

2020’de büyüme gösteren tek hız segmenti BT hizmetleri ve yazılımları olacak. BT hizmetleri 2020’de hükümetler arasında en büyük BT harcama segmenti olmaya devam ederken, yazılım harcamaları 2020’de %4,5’lik bir artışla en güçlü büyümeyi yaşayacak.

İlgili Makaleler

Fabular, “Devlet kurumları küresel olarak evde kalma politikalarını kolaylaştırmaya başladıkça, evden çalışma seçenekleri de dahil olmak üzere halk sağlığı ve sıhhatiyle ilgili bazı uygulamalar devam edecek. Birçok devlet kuruluşu, hastalık ve diğer tehdit izleme sistemlerini iyileştirmek de dahil olmak üzere topluluk ve ulusal direnç oluşturmak için önlemler de uygulayacak.” diye açıklıyor.

Gartner’a göre, kurumsal kaynak planlaması (ERP) ve robotik süreç otomasyonu (RPA) gibi önemli ancak daha az acil olan BT projeleri, dijital işyeri desteği, halk sağlığı müdahalesi ve ekonomik büyümede acil ve kritik harcamalara yer açmak için ertelenecek.

Bulut hizmetlerinin benimsenmesi hızlanmaya devam ederken, şirket içi sunuculara yapılan harcamalar azalmaya devam edecek. 

Kuzey Amerika’daki devlet BT harcamaları, 2020’de 191 milyar dolara ulaşarak küresel olarak en büyükleri olacak ve onu 94 milyar dolar ile Batı Avrupa ve 39 milyar dolar ile Büyük Çin izleyecek.

Kamu sektörü için dijital devlet hizmetleri, veri ve analitik, siber güvenlik, vatandaş katılımı ve deneyimi, harcama hedefleri olmaya devam edecek.

Buna ek olarak, bir AB politika tavsiyesinde gösterildiği gibi, gelecekteki pandemilerle mücadele için sağlık sistemi dayanıklılığı oluşturmak bazı liderlik önceliklerine hakim olacak. Bu öncelikler, tedarik zinciri öngörülebilirliği, tıbbi araştırma ve BT altyapısı güvenlik çözümlerine yönelik harcamaları içerecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu