Küresel tehditler siber güvenlik firmalarını yatırım aracına dönüştürüyor

İnternet erişiminin yoğunluğu nedeniyle global ölçekte siber güvenlik sağlayan firmalarda ciddi bir büyüme gözlemleniyor.

Uzaktan eğitim ve çalışma modelinin her geçen gün artması ile birlikte ne yazık ki siber saldırılar da artıyor. 2000 yılında 250 milyon olan kullanıcı sayısı günümüzde 4,5 milyara geldi. Bu sayı özellikle son birkaç ayda yoğun olarak internet erişimi sağladığı için siber güvenlik sağlayan firmaların işi artıyor. Sonuç olarak da global anlamda güvenlik firmalarında ciddi bir büyüme gözlemleniyor.

Geleceğe yatırım

Pandemi nedeniyle birçok sektörde düşüş rastlanırken siber güvenlik konusunda yükseliş yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bağımsız bir yatırım ajansı olan FundCalibre’nin operasyon müdürü Darius McDermott, “Her 20 dakikada 100 adet fidye yazılım tehdidi raporlanıyor. Böyle hareketli bir alanda yakında 1 trilyon dolarlık bir güvenlik sektöründen söz etmeye başlayacağız.” diyor. Bir başka yatırım ajansı Guinness Global Innovator’ın ikinci başkanı Mattew Page ise şunları söylüyor: “Müşteriler bankacılıktan ticarete her alanda interneti kullanıyorlar. Kurumlar da veriyi koruma altına almak adına güvenlik çözümlerine mecburen başvuruyorlar. Dolayısıyla arz talep açısından büyümenin devam etmesi kaçınılmaz. Böyle bir ortamda güvenlik firmalarının hisselerini satın alarak geleceğe yatırım yapabilirsiniz.”

Bazı güvenlik firmalarının son üç yılda hisse başına yüzde 86 gelir getirmesi yatırımcıların iştahını kabartıyor. Bu durum yatırımların artması ile normalleşir mi yoksa artmaya devam eder mi yorumu size bırakıyoruz.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu