Küresel veri merkezi altyapı harcamaları önümüzdeki yıl yüzde 6 artacak

Gartner, sektördeki harcamaların önümüzdeki yıl küresel olarak yüzde 6 artacağını öngören bir tahmin paylaştı.

Gartner, veri merkezi altyapısı satıcıları için bazı hoş haberler duyurdu. Araştırma şirketine göre, küresel veri merkezi altyapı ürünlerine son kullanıcı harcamaları 2021’de 200 milyar dolara ulaşacak. Hazırlanan rapor, COVID-19’un yeni veri merkezi tesisi inşaatının yaklaşık yüzde 60’ını kısıtlamalar nedeniyle engellediğini ve bu nedenle veri merkezi altyapısı harcamalarının 2020’de yüzde 10’dan fazla düştüğünü ortaya koydu. Ancak, bu düşüşün aniden duracağı ve harcamaların 2024 yılına kadar yıldan yıla artması bekleniyor.

Araştırma şirketi ayrıca, veri merkezi altyapısı üreticileri için belirli ve yeni müşteri kümesine öncelik vermeyi içeren kurtarma yoluna geri dönmeleri için önerilerini ayrıntılı olarak açıkladı. Gartner ilk olarak şirketlerin satış güçlerini; sözleşmelerin yeniden müzakere edilmesi, bulut maliyetlerinin optimize edilmesi ve BT’nin konsolide edilmesi gibi bir dizi maliyet optimizasyonu girişimleri oluşturmak adına CFO ve CPO’larla etkileşimde bulunmaları için eğitmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, COVID-19’un farklı endüstriler üzerindeki etkisini anlamalarına yardımcı olabilecek bir endüstri oyun kitabı oluşturmayı öneriliyor. Böylece her sektördeki alıcılar için kısa ve orta vadeli eylem öğeleri bulunabilir.

Son olarak Gartner, veri merkezi altyapı sağlayıcılarının yeniliği teşvik etmeyi amaçlayan dijital yerliler için yeni pazara giriş modellerine yatırım yapması gerektiğini söyledi. Buradaki fikir ise hibrit BT ve tüketime dayalı fiyatlandırma etrafında ivme oluşturuyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu