Kuzey Koreli hackerlar sosyal medya üzerinden güvenlik uzmanlarına saldırıyor

Google’ın ortaya koyduğu veriler doğrultusunda Twitter ve LinkedIn platformları üzerinden hesap açan Kuzey Koreli hackler, güvenlik uzmanları başta olmak üzere birçok yüksek profilli kişiye saldırıyor.

Google’a bağlı tehdit analiz ekibinin koyduğu verilere göre, sahte hesapları gerçeğinden ayırmak bir uzman için bile hayli zor. Saldırganlar adeta gizli bir ajan gibi görev yaparak blog oluşturup ilgili postlara yorumlar döşüyorlar.

Hacker ordusu

Güvenlik uzmanlarını yakın markaja alan grup, belli bir süre sonra güven kazanıp siber zafiyetler üzerine araştırma yapma bahanesiyle araştırmacıların aklını çelip kötü niyetli yazılım yüklemeye çalışıyorlar. Burada hedef, muhtemelen güvenlik alanında profesyonel olan kişilerin itibarını zedeleyerek güç gösterisinde bulunmak.

Google, saldırıya uğrayan birkaç kişinin en güvenlikli bilgisayarlara ve en güncel yazılıma sahip olduğunun da altını çiziyor. Bu da hackerlar bir hedef belirlerlerse şansın düşük olduğu anlamına geliyor. Genellikle politik saldırılarıyla nam salan Kuzey Koreli hackerlar, ülke tarafından organize edilip bir ordu gibi kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde Johnson & Johnson, Novavax ve AstraZeneca firmaları da saldırıya uğradıklarını açıklamışlardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu