Lenovo’nun üç aylık geliri, PC’lerdeki güçlü talep ile 14 milyar doları aştı

Lenovo, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını yayınladı

Hong Kong merkezli şirket, bir yıl öncesine göre yüzde 7 artışla 14,5 milyar dolarlık gelir üzerinden 2,59 dolar kar bildirdi. Ayrıca, bir yıl öncesine göre yüzde 52 artışla 470 milyon dolarlık rekor vergi öncesi gelir bildirdi. Bu arada net gelir yüzde 53 artarak 310 milyon dolara ulaştı. Analistler, Lenovo’nun 224 milyon dolarlık net gelir bildireceğini tahmin etmişlerdi.

Lenovo CEO’su Yuanqing Yang, COVID-19 ile ortaya çıkan uzaktan çalışma ve eğitim nedeniyle kişisel bilgisayarlara olan güçlü talep neticesinde şirketin bu tür ihtiyaçları karşıladığını söyledi. Şirketin ana iş gruplarından PC ve Akıllı Aygıtlar Grubu (PCSD), 11,5 milyar dolarlık gelir bildirdi ve her yıl yüzde 8 büyüdü. Lenovo bu rakamlarla küresel ölçekte yüzde 23,6 ile PC pazarında lider konumuna geldi. Mobil İş Grubu (MBG) tarafında ise gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttı.

Lenovo’nun Veri Merkezi Grubu da yazılım tanımlı altyapı, depolama, yazılım ve hizmetlerde büyümede bir yıl öncesine göre yüzde 11 artışla 1,48 milyar dolara yükseldi. Lenovo’nun bulut hizmeti sağlayıcı birimi de bir önceki döneme göre gelirinde yüzde 34 artış gördü.

Lenovo’nun “nesnelerin interneti” cihazlarını, altyapısını, yazılımlarını ve hizmetlerini kapsayan Akıllı Dönüşüm grubu da bu çeyrekte hız kazandı. İşletmenin geliri yıldan yıla yüzde 36 arttı ve bu gruptaki yazılım ve hizmetler kategorisi 1,2 milyar dolar gelir kaydetti.

CEO Yang, “Yazılım ve Hizmetler gelirimiz yeni bir rekora yükselirken, tüm temel faaliyetlerimiz yıldan yıla büyüme sağladı. Dünya yeni normale uyum sağlamaya devam ederken, hem cihazların hem de bulut altyapısının uzun vadeli büyüme potansiyeline güveniyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu