LG telefon işinden bir kez daha çekiliyor

Uzun bir süredir internette yayılan haberlere bir yenisi eklendi ve LG markasının telefon işini biz kez daha bırakacağı iddia edildi.

Bir döneme damgasını vuran cep telefonları üreten ancak daha sonra bu başarısını devam ettiremeyen Güney Kore merkezli LG, yine farklı iddialara konu oldu. Bazı dönemlerde nükseden ‘LG telefon pazarından çekiliyor’ iddialarına bir yenisi daha eklendi ve markanın bu sefer gerçekten bu işi bırakacağı bilgisi paylaşıldı.

LG telefon işinden bir kez daha çekiliyor

Daha önce telefon iş birimini VinGroup’a satmak isteyen marka ücrette anlaşamayınca bu satış suya düşmüştü. Ortaya atılan yeni iddia ise bu birimi satacak kimseyi bulamayan markanın telefon birimini tamamen kapatacağı yönünde. Henüz iddialar doğrulanmamış olsa da satış ile ilgili bazı görüşmelerin yapıldığı düşünülüyor.

Öte yandan 23 çeyrektir zarar eden LG’nin telefon biriminin son çeyrekteki zararı 4,43 milyar dolara ulaştı. Başka iş kollarında yatırımları olan markanın bu zararı ne kadar sübvanse edebileceği net olabilir bilinmiyor.

G serisi ile efsane olan marka ne yazık ki bu efsaneliğini devam ettirememiş ve sürekli sorun çıkaran cihazları yüzünden kötü anılır bir telefon üreticisi haline gelmişti.

LG halen telefon üretiyor olsa da pazarda çok iddialı bir konumda olmadığı görülüyor. Marka halen ülkemizde de cep telefonu modellerinin satışını sürdürüyor. Ancak bu modeller daha çok giriş seviyesi uygun fiyatlı seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. Markanın orta ve üst düzey modellerinin Türkiye pazarında yer almadığını hatırlatmakta fayda var. LG telefon dışında televizyon, monitör ve benzeri alanlarda faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu