LG telefon pazarından resmen çekildi

Son yıllarda zaman zaman yapılan bir haber gerçek oldu ve LG cep telefonu pazarından çekildiğini açıkladı.

Nihayet resmi açıklama geldi ve LG telefon işinden çekildiğini açıkladı.

Bir dönem G serisi ile muhteşem bir ivme yakalayan şirket, son yıllarda bu kategoride esamesi okunmayacak hale gelmişti. T şeklinde ekranlı cep telefonu üretip eski günlerine dönmeyi amaçlayan marka ne yazık ki başarılı olamadı.

Konuyla ilgli yazılı açıklama yapan şirket aşağıdaki ifadeleri kullandı: “Aldığımız bu karar ile elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve işletmeler arası çözümlerin yanı sıra, platformlar ve hizmetler gibi alanlara odaklanacağız.”

İlgili Makaleler

Son dönemde gündeme gelen dedikodulara göre, şirket mobil bölümünü elden çıkarmaya çalışıyordu. LG’nin hala satışta olan telefonları piyasada kalmaya devam edecek. Ancak mobil birim bu yılın sonuna kadar tamamen kapatılacak.

Uzun yıllardır zarar eden LG’nin mobil iş kolu bu kararla beraber tamamen kapanmış oluyor. Bu iş kolunu satmayı da başaramayan şirket kapatma kararı aldı.

Şirketin en büyük iş kollarından biri olan panel ile birlikte büyüyen telefon üretimi yeterli güncelleme alamama, cihazlarda donanımsal sorunlar ortaya çıkması ve güncel gelişmeleri yakından takip edememe gibi sorunlar yüzünden istenen noktaya gelememişti.

Ülkemizde de uzun yıllar satılan LG cep telefonları bir dönem G serisi ile en güzel günlerini yaşamış. O ivmeyi devam ettiremeyen şirketin mobil birimi her geçen gün kan kaybederek bugünkü durumuna geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu