LG ve Magna, elektrikli otomobil donanımı üretmek için ortak girişim kuracak

Geçici olarak LG Magna e-Powertrain olarak adlandırılan ortak girişim e-motorlar, invertörler ve yerleşik şarj cihazları üretecek.

Güney Kore merkezli LG ve otomotiv tedarikçisi Magna International, elektrikli otomobiller için temel bileşenler üretecek ortak bir girişim başlatıyor. LG Electronics’e göre, geçici olarak LG Magna e-Powertrain olarak adlandırılan ortak girişim e-motorlar, invertörler ve yerleşik şarj cihazları üretecek.

LG, yeni şirkette yüzde 51 pay alacağını ve Magna’nın şirketin yüzde 49’una sahip olacağını söyledi. Bir basın açıklamasına göre, satış işleminin diğer koşulların yanı sıra LG hissedarlarının onayını bekleyerek Temmuz 2021’de tamamlanması bekleniyor. Ayrıca ABD, Seul ve Çin’deki LG lokasyonlarında 1000 kişi istihdam edilecek.

Magna, Volkswagen dahil şirketler için halihazırda elektronik araç donanımı üretiyor. Magna’nın yeni CEO’su Swamy Kotagiri ise girişim duyurulmadan önce Reuters ile yaptığı bir röportajda, elektrikli bir otomobildeki yüksek değerli parçaların üretimi üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanın, şirket stratejisinin  bir parçası olduğunu söyledi. Swamy Kotagiri, “Her iki şirketin ortak sinerjisi ile sadece mevcut müşterilerimize değil, tüm büyük kitlelere ve tercihen elektrikli platformlar arayan yeni başlangıçalara hitap edebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu