LG ve Samsung’dan Oled TV panelleri için iş birliği

Son gelen raporlara göre, Samsung'un OLED TV panelleri tedarik etmek için LG ile şartlar üzerinde anlaştığını söylüyor.

Son raporlar, TV panelleri için LCD teknolojisinden uzaklaşmanın şimdiye kadar ki en açık göstergesi olarak, Samsung’un OLED TV panelleri tedarik etmek için LG ile şartlar üzerinde anlaştığını söylüyor. 

Güney Kore’de izlenen çok sayıda bağımsız rapor, Samsung’un ve pazar lideri LG’nin 2021’in ikinci çeyreğinden itibaren 1 milyon OLED TV paneli satın alacağını gösteriyor.

Her iki şirketten yetkililerin, 2022 yılına kadar Samsung’a tedarik edilen dört milyona kadar OLED TV panelini görebilecek anlaşmayı tamamlamak için geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği bildiriliyor. LG, iş modelinin bazı alanlarında, dış kaynak kullanımında ve hatta bazı alanlardan vazgeçerken bazı zorluklarla karşılaşıyor.

Şirketler, Görüntülü Reklamcılık sektöründeki gücünü artırmaya devam ediyor. Sony, Hisense ve Vizio ünlü müşterilerden bazılarıdır. OLED TV panellerine artan talep, üretim kapasitesini artırdı ve bu yıl tesislerinden 8 milyona kadar çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl, Samsung’un mevcut Samsung TV’lerin çoğu için LCD panellerinin üretimini küçülttüğünü gördü. Karşılaştırılabilir kaliteye sahip daha ucuz markaların artan popülaritesi arasında sürdürülebilirliği korumak zorunda kaldı. Ayrıca Samsung, OLED ekran pazarından birkaç yıl önce çıktığından beri, bazıları Güney Koreli elektronik devi tarafından piyasaya sürülen bazı yeni yüksek kaliteli TV ürünlerini süsleyen alternatif teknolojiler geliştirmeye devam etti. Bunlar, Quantum Dot OLED (QD-OLED) ve MicroLED TV panellerini içerir, ancak QD-OLED teknolojisini kullanan prototip TV’nin düşük parlaklık sorunları olduğu bildirildi.

Samsung ve LG arasındaki yeni anlaşmayı birden fazla bağımsız kaynak bildirmiş olsa da, her iki şirket de şu anda hikayeyi doğrulamadı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu