Linux 4.6’ya güle güle deme zamanı

Eğer Linux kernel 4.6 ile çalışan bir işletim sistemi kullanıyorsanız, yazılımın geliştiricisinden önemli bir mesaj var: Şimdi güncelleme zamanı!

Linux 4.6.7’nin duyurusunu yapan Greg Kroah-Hartman, bu kernelin 4.6 serisindeki son sürüm olacağını da açıkladı ve kullanıcıları aynı gün yayınlanan Sürüm 4.7.1’e güncelleme yapmaya davet etti. Duyuruda “Bu yayınlanan, 4.6.y kernel için son güncelleme olacaktır” diyen Kroah-Hartman, “Lütfen 4.7.1 sürüme en kısa sürede geçiş yapın” diye ekledi.

Kernel bakım güncellemesi olan 4.6.7 sürümde 63 dosya değişikliği, 618 ekleme ve 271 çıkarma yer alıyor. Ayrıca donanım ve dosya sistemleri için hata düzeltmelerin yanı sıra çeşitli sürücülerin de güncel sürümleri sunuluyor. Kurumsal ölçekte Linux kullanan şirketlerin, sistemlerini sorunsuz çalıştırmaya devam etmek için en azından bu sürüme geçmeleri gerekiyor. Kurumların bir sonraki adımda ise yeni 4.7.1 kernel geçişi için planlarını yapmaları Pund-IT Yönetici Analisti Charles King tarafından öneriliyor:

“Geçişi ertelemenin potansiyel riskleri ilk başta fazla görünmeyebilir. Ancak zaman geçtikçe eski kernelde kalan sistem daha verimsiz ve daha güvensiz hale gelecektir. Yeni kararlı 4.7.1 kernel çıkmışken, bu riskleri almak hem gereksiz hem mantıksız olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu