Lockheed elektronik savaş paketi için 59 milyon dolarlık sipariş aldı

ABD Ordusu tarafından açıklanan bu anlaşma, savaş araçlarına monte edilmiş prototipleri operasyonel değerlendirmeye hazır hale getirecek.

Lockheed Martin, askerlere ilgili bir elektronik savaş, siber ve sinyal istihbarat yetenekleri paketi vermeyi amaçlayan Karasal Katman Sistemi-Tugay Savaş Ekibi (TLS-BCT) programı için prototipler sağlamak üzere 58.8 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. ABD Ordusu tarafından 13 Temmuz’da açıklanan bu anlaşma, savaş araçlarına monte edilmiş prototipleri operasyonel değerlendirmeye hazır hale getirecek.

Savunma ve saldırı seçenekleri artıyor

Siber güvenliğin de esas olduğu program, ordu için bütünsel bir yaklaşıma sahip yeni nesil bir platform olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, sistemin tehdit farkındalığını artırmak ve birliklere düşman sistemlerini etkisiz hale getirebilecek veya bozabilecek daha saldırgan seçenekler sunmak için tasarlandığını belirtiyor. Modern savaş genellikle, dijital sahada başlıyor. Bu nedenle proje yöneticisi Ken Strayer, “Yeni entegre sinyal istihbaratı, elektronik savaş ve siber uzay operasyonları paketi, düşman sinyallerinin kesilmesi yoluyla düşman hakkında kritik durumsal farkındalık sağlıyor.” diyor.

Lockheed’in spektrum yakınsama bölümünün başkan yardımcısı Deon Viergutz, “TLS-BCT Lockheed Martin’in eylem halindeki 21. yüzyıl güvenlik vizyonunun bir örneğidir ve bu önemli yeteneği askeri güçlerin eline vermek ve savaşa hazır olmalarına yardımcı olmak için son teknolojiyi kullanıyoruz.” ifadelerine yer veriyor. Bu program ile birlikte ABD’nin siber alanda daha saldırgan bir politika gütmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu