Londra’da robotlar terziliğe soyunuyor!

Savile Row'un ünlü terzisi Dario Carnera, robot sayesinde tam 10 bin kilometre uzakta Güney Kore’de bulunan bir müşterisinin ölçülerini almayı başardı.

171 yıllık bir geçmişe sahip köklü İngiliz giyim markası Savile Row, pandemi nedeniyle hayatta kalabilmek adına teknoloji ile yenilik sunmayı tercih ediyor. Gelenekçi bir mağaza olmasına rağmen inovasyonlara açık kapı bırakan mağaza artık robot terziden yardım alıyor. Markanın ünlü terzisi Dario Carnera, robot sayesinde tam 10 bin kilometre uzakta Güney Kore’de bulunan bir müşterisinin ölçülerini almayı başardı.

Usta eller her zaman iş başında

Robot üzerinde bulunan iPad benzeri bir ekran sayesinde Carnera’nın sesini duyan ve görüntüsünü gören müşteriler seyahat kısıtlamalarına rağmen kendi ölçülerine özel kıyafet diktirmenin keyfini yaşamaya devam ediyor. “Biraz sağa gelin, şimdi kolunuzun ölçüsünü alacağım.” gibi sözler kısa süre sonra normal hale geliyor. Huntsman Robotics tarafından geliştirilen ve aslında fazla bir özelliği bulunmayan robotlar mutlaka insan tarafından kontrol edilmek zorunda. “Kontrol hep bende, dolayısı ile aslında işi ben yapıyorum ve robotu da bir araç olarak kullanıyorum.” diyor Carnera ve ekliyor, “Burada robotların kişiye özel bir dikim yapması söz konusu değil. Robot asistanım sadece mesafeleri ortadan kaldırdığımız özel bir seans yapmamıza yardımcı oluyor.”

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere Büyük Buhran Dönemi de dahil sayısız krizi atlatan marka, ünlü Regent caddesinde yer alıyor ve randevu ile çalışıyor. Zamanında Beatles üyeleri dahil olmak üzere sayısız ünlüyü kıyafet diken mağazanın arşivlerinde birçok çarpıcı isim yer alıyor. Gelenek ve geleceği bir arada yürütmeyi başaran Savile Row’un takım elbiseleri malzemesine göre 4 bin ile 40 bin dolar arasında değişiyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu