Los Angeles Limanı’na yapılan saldırılar pandemide ikiye katlandı

Limanın yönetici direktörü, Los Angeles Limanı'nı hedef alan aylık saldırıların sayısının şu anda 40 milyon civarında olduğunu belirtiyor.

ABD’nin gözde liman eyaletlerinden Los Angeles siber saldırılar nedeniyle zor günler yaşıyor. Dünyanın en işlek limanlarından birine yapılan siber saldırılar, pandeminin başlangıcından bu yana neredeyse iki katına çıktı. Limanın yönetici direktörü Gene Seroka BBC’ye verdiği demeçte, Los Angeles Limanı’nı hedef alan aylık saldırıların sayısının şu anda 40 milyon civarında olduğunu belirtiyor.

Avrupa ve Rusya tehdit aktörleri

Los Angeles, batı yarım kürenin en işlek limanlarından biri olarak ticaretin hayati değerlerinden biri. Limandan her yıl en az 250 milyar dolar değerinde kargo geçiyor. Seroka, tehditlerin esas olarak Avrupa ve Rusya’dan geldiğine ve ABD ekonomisini bozmayı amaçladığına inandığını da sözlerine ekliyor: “İstihbaratımız tehditlerin Rusya’dan ve Avrupa’nın bazı bölgelerinden geldiğini gösteriyor. Uluslararası ticarete zarar vermek isteyenlerin bir adım önünde olmalıyız.”

FBI ile iş birliği Los Angeles Limanı şu anda saldırıları önlemek ve siber güvenliği geliştirmek için FBI’ın siber suç ekibiyle birlikte çalışıyor. Liman, FBI’ın bir parçası olan dünyanın ilk Siber Esneklik Merkezlerinden birini geliştirerek siber korumaya milyonlarca dolar yatırım yaptı. Seroka, “Özellikle kargo akışını tehdit edebilecek veya kesintiye uğratabilecek potansiyel siber olaylara karşı her türlü önlemi almalıyız.” diyor.

Seroka, limanı güvenli hale getirerek tedarik zincirleri üzerindeki baskıyı azalttıklarının da altını çiziyor. Yine de Seroka, tıkanıklıkların 2023’e kadar tamamen ortadan kalkmayacağına inanıyor: “Çok fazla kargo geliyor ve yeterli alan yok. Geçtiğimiz iki yıl, limanların ülkemizin kritik altyapısı, tedarik zincirleri ve ekonomisi üzerindeki hayati rolünü kanıtladı. Sistemleri mümkün olduğunca güvenli tutmamız çok önemli.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu