M1 ve ARM işlemcili cihazlar için Adobe Lightroom hazır!

Yeni sürümle birlikte şirket, Lightroom'un artık tüm büyük masaüstü, mobil ve web platformlarında mevcut olduğunu açıkladı.

Adobe, Apple’ın M1 Mac’leri ve Windows ARM cihazları için Lightroom’u piyasaya sürüyor. Şirket, son sürümün bu bilgisayarlarda yerel bir uygulama olarak çalıştığını belirtiyor. 

Lightroom; fotoğrafları tüm aygıtlarda oluşturmak, düzenlemek, organize etmek, saklamak ve paylaşmak için sunulan bulut tabanlı bir Adobe hizmetidir. Yeni işlemcili cihazların tanıtılmasıya Adobe, M1 ve Snapdragon işlemcilerin en yeni performans ve güç verimliliği avantajlarından yararlanması için Lightroom’u yeniden inşa ettiklerini duyurdu. Yeni sürümle birlikte şirket, Lightroom’un artık tüm büyük masaüstü, mobil ve web platformlarında mevcut olduğunu açıkladı.

Adobe, hem iOS hem de Android için yıllardır mobil sürümlerin yanı sıra bir web tarayıcısında fotoğraf düzenleyicinin araçlarına erişim de sunuyor. Şirket, gelecekteki güncellemelerde ARM ve M1 işlemciler için Lightroom’u “optimize etmeye” devam edeceğini ve aynı zamanda Intel makinelerinde performansı sürekli olarak iyileştireceğini belirtiyor. Şimdilik Lightroom Classic, Photoshop ve Adobe Camera Raw; Apple’ın Rosetta emülasyonu aracılığıyla M1 sistemlerinde çalışacak. Adobe, bu uygulamaların yerel sürümleri üzerinde de çalışıyor. 

Adobe, güncellemelerinin bir parçası olarak ProRAW desteğini de ekledi. Bu formatta çekilmiş görüntüler artık Camera Raw, Lightroom Classic veya Lightroom’da (masaüstü, iOS, Android ve web) içe aktarılabilecek ve düzenlenebilecek. Şirket yakın zamanda Photoshop’un Apple Silicon donanımında yerel olarak çalışan ilk Beta sürümünü de duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu