Manchester United futbol kulübüne siber saldırı!

Kulübün güvenlik uzmanları saldırya çabuk yanıt vererek herhangi bir zarara uğramadıklarını belirtti.

İngiltere’nin köklü futbol takımlarından Manchester United geçtiğimiz günlerde sistemlerine yapılan çok ciddi bir siber saldırıyı doğruladı. Ancak kulübün güvenlik uzmanları çabuk davranarak herhangi bir zarara uğramadıklarını belirttiler. Bugüne kadar sağlık ve finans sektörlerinde bu tarz saldırıları çoklukla yaşarken spor kulüplerinde alışık değildik. Görünen o ki saldırganlar artık gözüne spor dünyasına da çevirdi.

Neden Manchester United?

Akla hemen “Neden bu futbol kulübü saldırıya maruz kaldı” gibi bir soru geliyor. Manchester United birçok medya kanalı bulunan, son derece faal bir web sayfasına sahip ve resmi aplikasyonu üzerinde yüz binlerce taraftar bilgisine sahip son derece değerli bir kaynak. Tahminlere göre, saldırganlar bu verilere erişmeye çalışıyordu. Ancak kulüp yetkilileri benzer bir saldırıya karşı daha önce defalarca prova gerçekleştirdikleri için gafil avlanmadıklarını ve her türlü verinin güvende olduğunun altını çiziyorlar.

Özellikle kullanıcı verisinin ihlal edilmesi kulübün imajına ve hisselerine büyük oranda zarar verebilirdi. Açıkçası bilişim dünyasında bile birçok şirketin güvenliği ihmal ederken bir futbol kulübünün hazırlıklı olması siber saldırıların ne derece ciddiye alınması gerektiğini gözler önüne seriyor. Güvenlik uzmanları şimdi bu saldırının kaynağını bulmaya çalışıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu