Marshall Üniversitesi Siber Güvenlik Bölümü Kuruyor

Akademik kadrolar yetiştiren ve siber güvenlik alanında araştırma yapmak amacıyla kurulacak bölüm, zamanla fakülteye geçerek daha kapsamlı hale gelecek.

ABD’de yer alan Marshall Üniversitesi, akademik kadrolar yetiştiren ve siber güvenlik alanında araştırma yapmak amacıyla özel bir bölümün faaliyete geçtiğini açıkladı. Öncelikle kampüs içerisinde eğitim verecek olan bölüm zamanla fakülteye geçerek daha kapsamlı hale gelecek.

Geleceğin kadroları ve çözümleri burada yetişecek

Yıl sonuna kadar bölümün, kadrosunu zenginleştirip derinleştirmesi bekleniyor. Bu doğrultuda yazılım mühendisleri başta olmak üzere siber güvenlik uzmanları ve bilim insanları kadroya alınacak. Kadronun zengin ve çeşitli uzmanlıkları bir araya getirmesi sonucunda da siber güvenlik sorununa daha geniş bir yelpazeden bakılması hedefleniyor. Bölümün başındaki isim Doktor Jerome A. Gilbert, “Şu an dünyada siber güvenlik desteğine herkesin ihtiyacı var. Bu ihtiyaca doğru karşılık vererek yani güvenlik hizmetini küresel boyutta sunarak krizi fırsata çevirebiliriz,” diyor. Gilbert ayrıca istihdam sağlamak ve diğer üniversiteler için de öncü olmak istiyor. “Mezunlarımız ve yetişmiş kadrolarımız işsizlik sorununa bir nebze çözüm olurken, buradaki araştırmalarımızın birçok üniversite için altyapı sağlayacağına eminim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu