Mate 40 Pro, Mate 40E ve Nova 8 Pro HarmonyOS ile tekrar piyasaya sürüldü

Daha önce Çin'de satışa çıkarılan Mate 40 Pro 4G, Mate 40E 4G ve Nova 8 Pro 4G artık resmen satışa çıkarıldı. Bu modellerin en önemli özelliği ise her HarmonyOS 2'nin bulunması.

Huawei, ABD şirketlerinden yarı iletken satın almasını imkansız kılan ABD ticaret ambargosunun neden olduğu çip sıkıntısı nedeniyle, yeni cihazların 4G sürümünü yayınlamaya karar verdi. Şirket muhtemelen yasağın yürürlüğe girmesinden önce yaptığı çip stoğuna güveniyor.

Huawei Mate 40 Pro 4G versiyonu, 128GB ve 256GB depolama seçenekleri varken, 8GB RAM ile eşleştirilmiş bir Kirin 9000 işlemci ile donatıldı. Cihaz, 5G versiyonundan daha ucuza satılıyor. Mate 40E 4G versiyonu ise 8GB RAM destekli Kirin 990E işlemcinin yanı sıra, 128GB ve 256GB depolama seçenekleriyle donatılmış durumda. Nova 8 Pro 4G, serinin telefonları arasında en ucuz model olarak dikkat çekiyor. Kirin 985 işlemci ile donatılmış ve öncekilerle aynı bellek yapılandırmasına sahiptir. 

5G modem eksikliği dışında 4G versiyonları, ürün tasarımı ve diğer özellikler açısından 5G muadilleriyle birebir aynı. Ayrıca HarmonyOS 2’yi hareket halindeyken de yükleyebilirsiniz. Cihazın şu an için sadece Çin’de satışta olduğunu ve yakın zamanda küresel pazarda da satışa çıkarılacağını hatırlatalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu