Meta, “algı korsanlığı” konusunda uyarıyor

Meta'nın raporuna göre hacker grubu, Yeni Zelanda, Hindistan, Pakistan ve Birleşik Krallık'taki kullanıcıları ransomware ile hedef aldı.

Meta geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ABD seçimlerinin güvenliği hakkında haksız korkular yaratmaya çalışabilecek “algı hackleme” çabaları da dahil olmak üzere ortaya çıkan siber güvenlik tehditlerini bozmaya devam etmeye odaklandığını belirtti. Meta’nın yayınladığı “Üç Aylık Karşıt Tehdit Raporu”nda, iki siber casusluk operasyonunda nasıl harekete geçtiğini ve kamusal tartışmayı manipüle etmeye çalışan kampanyalara karışan üç ağı nasıl kaldırdığını ayrıntılarıyla aktarılıyor.

Algı yönetimi

Meta’nın raporuna göre hacker grubu, Yeni Zelanda, Hindistan, Pakistan ve Birleşik Krallık’taki kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlarıyla hedef aldı. Ek olarak, Facebook, bir İsrail halkla ilişkiler firmasına bağlı bir ağ ve Malezya ve Rusya’dan iki trol çiftliği de dahil olmak üzere üç ağı kaldırdı. Rusya Ukraya savaşına dair siber olarak sayısız algı yönetimi girişimi tespit edildiği de raporda yer aldı. Bu nedenle şirket yetkilileri korku yaratıp, algı korsanlığı fikri konusunda uyarıyor.

Meta’nın Tehdit Kesintisi Direktörü David Agranovich konu hakkında, “Siber mücadelemiz sayesinde kötü niyetli insanların bazen o kadar etkili olmadıklarını görüyoruz. Yine de, hâlâ yüksek alarmda olacağız.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu