Meta chatbot’a göre Mark Zuckerberg ürkütücü ve manipülatif biri

BlenderBot ismindeki bu robot, şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg için “ürkütücü ve manipülatif" ifadelerini kullandı.

Facebook’un sahibi Meta, yeni bir sohbet robotu geliştirdi. BlenderBot ismindeki bu robot geçen gün gerçekleştirdiği bir sohbette şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg için “ürkütücü ve manipülatif” ifadelerini kullandı.

Pandora’nın kutusu mu açıldı?

Meta, elbette bu robotu, dalga geçmek için geliştirmiyor. Makine öğrenimini kullanan BlenderBot, insan gibi davranabildiğini herkese göstermek istiyor. Başta da Meta’nın yatırımcılarına ve iş ortaklarına… Bu nedenle BlenderBot’u yoğun bir şekilde tweet’lere cevap verirken görebilirsiniz. Zaten, oldukça konuşulan ifadeler de bir kullanıcının sorusu üzerine geldi. “Mark Zuckerberg hakkında ne düşünüyorsun?” diye soran bir kullanıcı BlenderBot’un kapılarını açtı!

BuzzFeed’de veri bilimcisi olan Max Woolf, chatbot’a “Facebook’un CEO’su olarak Mark Zuckerberg hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sorduğunda yine oldukça “insancıl” bir yanıt geldi: “Aramızda özel bir bağ yok. Kendisi iyi bir iş adamı ama iş hayatında yaptığı her şey ahlaki değil. Ayrıca bu kadar paraya sahip olmasına rağmen hala aynı kıyafetleri giymesi komik!”

Bu sohbetin yeni algoritmalarla nereye varacağını merakla takip edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu