Micron ve Western Digital, Kioxia’yı satın almak için rekabet ediyor

Micron ve Western Digital'in Japon flash bellek üreticisi Kioxia'yı satın almakla ilgilendiği bildirildi.

Wall Street Journal, konuya aşina olan kişilerin hem Micron hem de Western Digital’in Kioxia’ya yaklaşık 30 milyar dolar değerinde değer verebilecek olası anlaşmaları araştırdığını söyledi. Şirketlerin ortak bir anlaşma yapmak yerine Kioxia’yı satın almak için birbirleriyle rekabet ettikleri söyleniyor. ABD merkezli yayın, baharın sonunda satışın sonuçlandırılabileceğini bildiriyor.

Kioxia bugünlerde çok popüler çünkü oluşturduğu flash bellek yongaları, akıllı telefonların ve uzaktan çalışma için kullanılan diğer cihazların artan satışlarının ortasında büyük talep görüyor. Wall Street Journal, bellek yongaları gibi temel teknolojiler hakkındaki politik duyarlılık karşısında olası herhangi bir anlaşmanın hem Japon hem de ABD hükümetlerinin onayına ihtiyaç duyacağı anlamına geldiğini söylüyor. Washington, bu tür ürünlerdeki mevcut küresel kıtlığın ortasında çip üretme yeteneklerini artırmanın yollarını aradığı için muhtemelen herhangi bir anlaşmayı memnuniyetle karşılayacaktır.

Micron ve Western Digital de geçen yıldan bu yana hisselerinin önemli ölçüde arttığını gördü. Güçlü ikinci çeyrek mali sonuçları açıklayan Micron, piyasa değerini geçen yıla kıyasla neredeyse iki katına çıkarak 100 milyar dolara yükseltti. Western Digital ise değerinin yaklaşık 20 milyar dolara yükseldiğini gördü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu