Microsoft, Azure VMware Çözümü’nün önizlemesini açıkladı

Microsoft, müşterilerin şirket içi mevcut VMware uygulamalarını yeniden tasarlamadan Azure’a geçirmelerini sağlayan Azure VMware Çözümü’nün ‘yeni nesil’ önizlemesini duyurdu.

Microsoft ilk olarak Nisan 2019’da VMware iş yüklerinin Azure’da yerel olarak çalışmasına izin veren çözüm için VMware ile işbirliğini duyurmuştu. Teknoloji devi, Microsoft’un birinci taraf hizmeti olan yeni Azure VMware Çözümü ile kullanıcıların hem Azure yeniliğine doğrudan erişebileceği hem de tek bir iletişim noktası olabileceği anlamına geldiğini söylüyor.

Yeni Azure VMware Çözümü, kullanıcıların Azure üzerinde bir VMware Cloud Foundation ortamı sağlayabilmesi, bilgi işlem ve depolama esnekliği kazanabilmesi için Azure üzerine kuruldu. Yeni çözüm, müşterilerin Azure’a geçiş çabalarını basitleştirmelerine olanak tanıyan VMware HCX Enterprise ekleme seçeneğine de sahip.

Azure ve VMware arasındaki entegrasyon, müşterilerin yerel VMware araçlarını ve yönetim deneyimlerini kullanmalarına olanak tanırken gerektiğinde Azure özelliklerini de kademeli olarak kullanıyor. VMware, yeni Azure VMware Çözümü’nin müşterilere Azure’da özel veri merkezlerinde kullandıkları ile aynı VMware temelini kullanma olanağı sağladığını belirtiyor. Şirket, iş çevikliğini ve esnekliğini artırabilen, maliyetleri azaltabilen ve tüm uygulama türleri için yerel bir geliştirici deneyimi sağlayan tutarlı bir işletim modeli sunduğunu ekliyor.

Microsoft ise Azure Hibrit Avantajı’nın Azure VMware Çözümü’ne kadar uzandığını ve yazılım güvencesi olan müşterilerin Azure’a taşırken veya Azure’a genişletilirken şirket içi mevcut Windows Server ve SQL Server lisans yatırımlarının değerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıdığını söylüyor. Şirket bunu, Microsoft ve VMware’in müşterilerine bugün bulut yolculuklarında oldukları yerde buluşmaları için inanılmaz bir kilometre taşı olarak nitelendiriyor.

Azure VMware Çözümü önizlemesi başlangıçta ABD Doğu ve Batı Avrupa Azure bölgelerinde kullanılabilir olacak. Genel kullanılabilirlik ise 2020’nin ikinci yarısında bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu