Microsoft Band 2 ile otomobilinizle sohbet etme imkânı

CES’te son yıllarda ortaya çıkan otomobil şovları bu yıl da devam edecek. Otomobil markaları, kendi araçlarının içine akıllı ve giyilebilir bağlantıları konumlandırmak için yollar aramaya devam ediyor.
Bu konuyla ilgili son gelişme ise Microsoft ve Volvo arasında yaşandı. Microsoft Band 2 üzerinden araçla bağlantı kurulması ve sohbet edilmesi mümkün hale gelecek. Volvo araçların çağrı uygulaması üzerinden araçla bağlantı kurmak ve onunla konuşmak artık imkansız olmayacak. Microsoft Band 2 bu noktada, özellikle farları yanıp söndürmek, kornaya basmak, kapıları kilitlemek, klima kontrol sistemini çalıştırmak ve navigasyonu aktif hale getirmek için hayli işe yarayacak.

Kalabalık bir otoparkta aracınızı kolaylıkla bulabilirsiniz
Bu tür uygulamaları kullanmak yerine, otomobillerin geleneksel denetim mekanizmalarını kullanmak bazıları için çok daha kolay görünse de Microsoft Band özellikle kalabalık bir otoparkta aracınızı bulmaya çalışırken akıllı sistemlerin kullanımıyla daha işe yarar duruma gelecektir. Standart yöntemlere olan yatkınlık hala fazla olsa da birçok Volvo sahibinin bu özelliği bu yılın bahar aylarında kullanmaya başlaması muhtemel görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu