Microsoft Excel, siber korsanların yeni hedefi

Siber güvenlik araştırmacıları, Excel yazılımı ile ilgili son dönemde saldırı sayısında önemli bir artış olduğu konusunda uyardı.

Siber güvenlik araştırmacıları Microsoft’un Ofis yazılım paketinde gelen Excel yazılımı ile ilgili son dönemde saldırı sayısında önemli bir artış olduğu uyarasında bulundu. Yemleme denilen siber saldırı yönteminin kullanıldığı Excel üzerinden kötü yazılımların sızdırıldığı bilgisi paylaşıldı. Birçok güncel antivirüs yazılımlarının bile radarından kaçmayı başaran saldırganlar genellikle e-posta üzerinden COVID-19 ile ilgili bir paylaşımda bulunuyor.

Finans sektöründeki hassas veri, iştah kabartıyor

Uzmanlar, Excel yazılımının aslında yüksek güvenlikli olduğu ancak kasti olarak seçilip üzerinde uğraşıldığını düşünüyor. Zix isimli siber güvenlik yazılım şirketinin yöneticilerinden Troy Gill, “Finans sektöründe Excel’in yoğun olarak kullanıldığı bir sır değil. Dolayısıyla finans şirketlerinin hassas verilerini ele geçirmek için siber korsanlar gece gündüz demeden çalışıyorlar.” diyor.

Gill, özellikle pandemi döneminde gelen bir e-postanın bilgilendirme amacı taşıdığı için daha az dikkatli şekilde okunmasının tehdidi artırdığını ifade ediyor: “Aslında korsanların yöntemlerini ne kadar sofistike hale getirdiğini görüyoruz. Ancak burada yapılması gereken finans, sağlık, enerji demeden her sektörün kendini daimi olarak güvenlik farkındalığıyla donatması ve güvenliği sürekli hale getirmesi.”

İlgili Makaleler

Her kullanıcının bu dönemde Excel gibi ofis dosyalarını daha dikkatle değerlendirmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu