Microsoft, Eye Contact ile video görüşmelerinde AI kullanıyor

Eye Contact, kullanıcının bakışlarını kameraya doğru sabitlenmiş gibi gösteriyor

Video görüşmeleri, yeni normalin birincil parçası haline geldi. Bununla birlikte, ne kadar uğraşsak da, kameraya bakmak yerine kendimize bakıp “göz teması”nı görüşme sırasında kaçırırız.

Bu, neredeyse herkesin düzenli olarak karşılaştığı ortak bir sorundur. Bununla birlikte, Microsoft’un teması kesen bakış açısına çözümü, bakış açınızı ayarlamanıza ve görüşmedeki diğer katılımcılarla göz teması kurmanıza yardımcı olmak için AI’dan yararlanan “Eye Contact” olarak karşımıza çıkıyor.

Bu özellik en son Windows Insider derlemesinde görüldü ve Skype, Microsoft Teams ve hatta Zoom, Google Meet vb. üçüncü taraf yazılımlar gibi popüler görüntülü arama hizmetleriyle uyumludur. Eye Contact özelliği yalnızca yatay modda çalışıyor ve şirkete göre bu, pil tüketiminin artmasına neden oluyor.

Bu yeni özellik, Microsoft’un ARM tabanlı özel SQ1 işlemcisi tarafından sunulan yapay zeka becerisini kullanıyor ve kullanıcının bakışları başka bir yere baksa bile kameraya doğru sabitlenmiş gibi görünmesini sağlıyor. 

Halihazırda evlerinden çalışan ve uzaktan çalışmaya devam edecek insanlar için bu özellik, görüntülü görüşmeleri daha profesyonel ve akıcı bir deneyim haline getirecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu