Microsoft “işin geleceğini” yeni Teams özellikleri ve cihazlarla tasarlıyor

Microsoft, sanal olarak düzenlenen Ignite 2020 etkinliğinde, bir dizi yeni ürün ve hizmeti duyurdu.

Yazılım devi, yeni ürünleri ve hizmetleriyle uzaktan ya da ofise ortamında sosyal mesafeyi korumaya dikkat ederek, insanların daha üretken olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Microsoft, uzaktan çalışanlar için asıl odak noktasının Teams iş birliği uygulamasının yeteneklerini genişletmek olduğunu açıkladı. Örneğin, katılımcıları ortak bir arka plana yerleştirerek daha yakın hissetmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Teams Together Modu; oditoryumlar, konferans odaları ve hatta sanal bir kahve dükkanı gibi daha fazla seçenek sunuyor. Bu her ne kadar estetik bir gelişme olsa da Teams’in işlevselliği ihmal edilmiyor. Teams, beyin fırtınası oturumlarını veya çalışma grubu tartışmalarını kolaylaştırmak için gelecek ay, katılımcıları daha küçük gruplara ayırmaya olanak tanıyan Ara Odalar adlı bir özellik ekleyecek.

Sanal toplantı çözümüne ayrıca oturum bittikten sonra kayıtları, sohbetleri ve paylaşılan dosyaları toplantıyı düzenleyenler için kullanılabilir hale getiren yeni bir özet özelliği de geliyor. Özet, Outlook takviminde ve Teams’de kullanıma sunulacak. Daha sonra iş arkadaşları ve harici katılımcılarla daha kolay paylaşılabilmeleri için Microsoft SharePoint’te dosya olarak depolanacak.

Öte yandan Teams, yıl sonuna kadar tam toplantı deneyimine erişebilecek 1.000 katılımcıya ve yalnızca görüntüleme modunda 20 bin katılımcıya destek vererek genişletilecek.

Geleceğin çalışma alanları

Microsoft, ofise geri dönenler için güvenli çalışma alanları yaratmaya yardımcı olma konusunda da rol alıyor. Şirket, Microsoft Teams Rooms ve Surface Hub gibi araçların “karma iş yeri deneyimleri” olarak adlandırdığı özellikleri sağlamada kritik olacağına inanıyor.

Yazılım devi, insanları planlama ve doluluk konusunda bilgilendirmek vb. gibi toplantı alanının dışındaki duvara monte edilebilen Microsoft Teams panelleri olan yeni bir cihaz kategorisini duyurdu. Paneller, oda kapasitesi bilgilerini göstermek ve herkesin ortak alanlar için güvenlik kurallarına uymasına yardımcı olmak için kişi saymayı destekleyen kameralar ve diğer bağlı sertifikalı Teams cihazlarından gelen bilgileri kullanıyor.

Ek olarak, Teams Rooms cihazları da yılın ilerleyen dönemlerinde yeni temassız toplantı özellikleri için destek alacak. Şirket ayrıca, ön sipariş verilebilecek yeni bir Surface Hub 2S 85 inç modelini de duyurdu.

Microsoft, güvenlikle ilgili de birçok güncelleme yaptı. En kapsamlı genişletilmiş algılama ve yanıt sistemi olacağını söyleyen şirket, Microsoft 365 ve Azure’daki güvenlik tehditlerini önleyen, algılayan ve bunlara yanıt veren Microsoft Defender ürününü birleştirdiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu