Microsoft Nuance’ı satın aldı

Microsoft, artık aktif olmayan klavye uygulaması Swype'ın arkasındaki şirket Nuance'ı 16 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Microsoft bugünlerde birçok firmayı kendi bünyesine almaya yani şirket satın almaları gerçekleştiriyor. Geçen ay Zenimax’ı 7,6 milyar dolara satın alan teknoloji devi, artık aktif olmayan klavye uygulaması Swype’ın arkasındaki şirket Nuance’ı 16 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Gelen bilgilere göre Microsoft, Nuance Communications’ı hisse başına 56 dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma yaptı, bu da şirketin Cuma günkü kapanış fiyatına göre yüzde 23 artış sağladı. Toplam anlaşma 19,7 milyar dolar değerinde ve Nuance’ın net değerini gösteriyor.

Microsoft, sağlık hizmetleri ve kurumsal yapay zeka alanlarında onlarca yıllık deneyime sahip bulut ve yapay zeka yazılımlarında lider olan şirketi satın alıyor. Basın açıklaması, Nuance’ın CEO’su Mark Benjamin’in pozisyonunu koruyacağını ancak Microsoft’ta Bulut ve Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Scott Guthrie’ye bağlı kalacağını açıkladı.

Nuance’ın ürünleri arasında Dragon Ambient Experience, Dragon Medical One ve radyoloji raporlaması için PowerScribe One bulunuyor. Tümünün, Microsoft Azure üzerinde oluşturulan klinik konuşma tanıma SaaS üzerinde yoğunlaşacağı açıklandı. Şirketin ürünlerinin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doktorların yüzde 55’inden fazlası ve radyologların yüzde 75’i ve ülkedeki hastanelerin yüzde 77’si tarafından kullanıldığı söyleniyor.

Satın almanın sağlık hizmetlerinde Microsoft’un gelirlerinin 500 milyar dolara çıkaracağı söyleniyor. Microsoft ayrıca, yeni nesil müşteri etkileşimi ve güvenlik çözümleri sağlamak için Nuance’ın Etkileşimli Sesli Yanıt (IVR), sanal asistanlar ve dijital ve biyometrik çözümlere yönelik çözümlerini kullanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu