Microsoft ofislere dönüşünü süresiz olarak erteledi

Yazılım devi, ‘COVID-19'un belirsizliği’ ve delta varyantı nedeniyle ofise dönüş planlarını süresiz olarak askıya aldı.

Microsoft’un son zamanlardaki hedefi, Washington’daki genel merkezi ve diğer bazı ABD ofislerini 4 Ekim’den önce tamamen yeniden açmaktı. Fakat Microsoft’tan Jared Spataro, bir blog yazısında kararı, “COVID-19’un belirsizliğini göz önüne aldığımızda, ABD’deki çalışma alanlarımızı tamamen açmak için yeni bir tarih belirlemeye çalışmamaya karar verdik. Halk sağlığını öncelikli tutarak, güvenli bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz anda ABD’deki ofislerimizi açmayı hedefliyoruz.” şeklinde duyurdu.

Microsoft, yeniden açılma için bir tarih belirlediğinde, çalışanların hazırlık yapabilmeleri için onlara 30 günlük bir geçiş süresi tanıyarak bu konu hakkında bilgilendirme de yapacak. Spataro’ya göre bu bakış açısı, Microsoft’un çalışanların sağlığını, güvenliğini ve refahını korumak için bazı kararlar alırken onların çevik ve esnek olmaya devam etmelerine de izin verecek. Şirket aynı zamanda, ofislere dönülmeden önce çalışanlarından, satıcılardan ve misafirlerinden aşı olduklarına dair bir kanıt talep edecek.

Diğer büyük teknoloji şirketleri de ofise dönüşleri erteledi. Örneğin, genel merkez çalışanlarını bu hafta ofislerine geri çağırmayı planlayan Amazon, Ağustos ayında bu planlarını bir kez daha, Ocak ayına kadar erteledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu