Microsoft, sağlık firmaları için bulut hizmeti başlatacak

Microsoft, sağlık hizmeti firmalarına ve hastalara daha iyi bağlantı sağlamak amacıyla sağlık kuruluşları için özel bir bulut hizmeti başlatıyor.

Microsoft Cloud for Healthcare; Azure, Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform gibi yönetilen hizmetleri ve sağlık hizmeti şirketlerini desteklemek için iş ortağı çözümlerini içeriyor. Bu çözümler, sağlık verilerine ilişkin ek içgörüler sağlayan uçtan uca “güvenilir” bulut tabanlı çözümler oluşturacak.

Yazılım devi, özellikle COVID-19 salgınından bu yana dijital sağlık çözümlerine yönelik büyük bir ihtiyaca işaret ediyor. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, hastalarıyla iletişim kurmak için giderek daha fazla teknoloji kullanıyor. Microsoft ise sağlık hizmeti sağlayıcıları ve sistemlerinin, uygulamalarını geliştiren hasta bilgilerine güvenli bir şekilde erişebilmelisini, yüksek performanslı ve sürdürülebilir bir sağlık sistemiyle desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Microsoft Cloud for Healthcare, kişiselleştirilmiş hasta sosyal yardım programları, hastaya yönelik sağlık hizmetleri için daha fazla seçenek, evde sağlık desteği ve bakım yönetimi gibi özellikleri de içerecek.

Microsoft, klinisyenlerin ve hastaların EPIC hasta ve sağlayıcı portallarında Teams’i kullanmasına olanak tanıyan Microsoft Teams EHR konektörünün bir ön izlemesini de başlattı. Ayrıca Nuance, Teams’in hasta verilerini elektronik sağlık kaydındaki ek bilgilerle bütünleştirebileceği bir yol oluşturmak için Microsoft ile iş birliği yaptı. Bu, klinisyenlerin klinik notları doğrudan hastanın tıbbi kayıtlarına otomatik olarak yerleştirmesine olanak tanıyacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu