Microsoft, siber güvenlik açıklarını derinlemesine incelemeye başladı

Microsoft, yazılımın ya da güncellemelerin hizmet verilen şirketler tarafından hackerlar ile paylaşılıp paylaşılmadığı konusuna açıklık getirmek istiyor.

Son dönemde Microsoft açıklarından kaynaklı birçok siber saldırı olduğu iddiaları teknoloji devini rahatsız ediyor. En az 30 bin kurumun etkilendiği saldırıları fazlasıyla ciddiye alan Microsoft hem kendi üzerinde hem de çalışma ortağı olan güvenlik şirketleriyle kapsamlı bir tarama gerçekleştirme kararı aldı. Ocak ayında gerçekleşen saldırılarda Microsoft, Çin kaynaklı Hafnium hacker grubunu suçlasa da çuvaldızı kendine batırmayı ihmal etmiyor.

Köstebek şüphesi kalmadı

Microsoft yetkilileri, “Ocak ve Şubat ayında artan saldırılar üzerine tam bir sonuç elde etmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bazı bilgilerin içeriden sızdırıldığı konusu üzerinde kapsamlı bir araştırma yaptık ve böyle bir bulguya rastlamadık.” açıklamasında bulundu. Şimdi gözler Microsoft’un iş ortağı olan büyük 80 firma üzerine çevrildi. “Sızıntının ortaklarımız biri üzerinden gerçekleştiğini tespit edersek sözleşme ihlali kapsamında ağır cezalar uygulanabilir.” diyen Microsoft yetkilileri, herkesi şüphe altında bırakan bir açıklama yaptı.

Açık kapı kalmayacak

Aktif Koruma isimli bir siber güvenlik hizmeti sağlayan Microsoft; Baidu ve Alibaba gibi Çin merkezli büyük şirketlerin de yer aldığı 80 civarı marka ile çalışıyor. Bazı yazılım güncellemeleri piyasaya sunulmadan önce bu ortaklarla paylaşılıyor. Microsoft, bu süreç içerisinde yazılımın ya da güncellemelerin hackerlar ile paylaşılıp paylaşılmadığı konusunda her türlü açık kapıyı kapatmak istiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu