Microsoft TikTok ile görüştüğünü doğruladı

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Microsoft’un sosyal medya platformu TikTok’un ABD operasyonlarını satın almak için görüştüğü iddialarına doğrulama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft sözcüsü, görüşmelerin devam ettiğini ve 15 Eylül’e kadar bir sonuç almayı hedeflediklerini  belirtti.

Microsoft TikTok ile görüştüğünü doğruladı

Son günlerde başı ABD ile dertte olan TikTok, yeni açılımlar peşinde koşuyor. sadece ABD genelinde 800 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama casusluk yaptığı ve kullanıcı bilgilerini Çin devleti ile paylaştığı iddiaları ile muhatap oluyordu. Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefi haline gelen uygulama ile ilgili ABD genelinde bir yasak kararı verilmesi de gündemde idi.

Tam bu kararların alınmasının öncesinde Microsoft’un TikTok’u satın alacağına dair bir iddia ortaya atılmıştı. Daha önce haberini de yaptığımız bu iddiaya göre Microsoft, sosyal medya platformunun ABD bölümünü satın almak için görüşmelerde bulunuyordu. İlk etapta yorum yapılmayan bu iddia Microsoft tarafından doğrulanmış oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu