Microsoft, uzay sektörü için Azure Orbital’i piyasaya sürdü

Microsoft, uydu operatörlerinin yörüngeden daha kolay veri indirmesini sağlayacak bulut veri merkezleriyle aynı yerde bulunan küresel bir anten ağı inşa ediyor.

Antenler veya yer istasyonları, Microsoft’un sanal Ignite etkinliğinde görücüye çıkan Azure Orbital adlı yeni bir hizmet aracılığıyla isteğe bağlı olarak kullanıma sunulacak.

Uydu operatörleri, uydularıyla iletişim kurmak için yer tabanlı antenlere ihtiyaç duyuyor ancak bu tür antenler oluşturmak çok maliyetli. Bulut sağlayıcılarının çözümü ise müşterilere tıpkı bir sanal makine veya veritabanı örneği kiraladıkları gibi isteğe bağlı olarak anten kiralama olanağı sağlamaktan geçiyor.

Yazılım devinin Azure Orbital ürünü, hem Microsoft hem de şirketin ortakları tarafından işletilen antenlere erişim sağlayacak. Microsoft tarafından işletilen yer istasyonları, şirketin bulut veri merkezlerinin yakınında veya doğrudan tesislerinde konuşlandırılacak yaklaşık 20 fit yüksekliğindeki antenlere sahip olacak. Bu yakınlık, kısa veri aktarım sürelerine olanak tanıyacak ve bu da müşterilerin uydu verilerini oldukça düşük gecikmeyle işlemesine izin verme avantajı sağlayacak.

Uydu sinyallerini indirildikten sonra işlemek oldukça karmaşık bir işlemdir. Özellikle, Microsoft’un da yardımcı olmayı vaat ettiği bir görev olan ham sinyallere kodlanmış bilgileri çıkarmak için özel modemler kullanılması gerekiyor. Şirket, indirilen verilerin kodunu çözmek için “yazılım modemlerine” erişim sağlayacak ve daha gelişmiş gereksinimleri olan projeler için müşterilere kendi özel modemlerini getirme seçeneği de sunacak.

Microsoft, müşterilerin Azure Orbital’i tarım, meteoroloji, oşinografi ve jeoloji de dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda uygulayacağını tahmin ediyor. Hizmet şu anda önizlemede.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu