Microsoft ve Honeywell, endüstriyel IoT analiz ortaklığı kurdu

Perşembe günü duyurulan iş birliği, işletmelerin ticari makineler gibi fiziksel varlıkları yönetmelerini optimize etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Microsoft, Honeywell Forge endüstriyel analitik platformunu Dynamics 365 Field Service teklifi ve Azure ile entegre etmek için Honeywell International ile çalışıyor.

Ortaklık kapsamında endüstri bazlı çözümler sunan Honeywell, Honeywell Forge’u Microsoft’un Dynamics 365 Field Service yazılımıyla entegre edecek. Yazılım, şirketler tarafından teknisyenlere onarım işi atamak ve arızalı bir motordan gelen duyusal durumlar gibi sorun gidermeyi gerçekleştiren gerekli bilgileri sağlamak için kullanılıyor. Entegrasyon ise işletmelerin Honeywell Forge’dan ilgili tanılama bilgilerini Dynamics 365 Field Service arabirimi aracılığıyla teknisyenlerine sunmalarına olanak tanıyacak.

Başlangıçta, entegrasyon yalnızca tek bir ilk kullanım senaryosuna odaklanıyor: bina yönetimi. Microsoft ve Honeywell, entegrasyonlarının müşterilerin Dynamics 365 Field Service ve Honeywell Forge’daki iş akışlarını konsolide ederek bakım sağlama sürecine dahil olan lojistiği kolaylaştıracağını söylüyor.

Şirketler aynı zamanda diğer kullanım durumlarını da hedef alacak. Honeywell Forge’u, fiziksel varlıkların sanal kopyalarını oluşturmayı ve bunları operasyonel verimliliği artırmanın yollarını belirlemek için simülasyonlarda kullanmayı mümkün kılan Azure Digital Twins dahil olmak üzere Microsoft’un Azure genel bulutundan bir dizi hizmete bağlamayı planlıyorlar.

Microsoft’un Küresel Ticari İşletme Başkan Yardımcısı Judson Althoff, “Şirketler, Honeywell ve Microsoft hizmetlerini entegre ederek, operasyonları optimize etmek ve yeni müşteri değerini daha hızlı sunmak için IoT verilerini kritik iş anlayışlarına ve eylemlerine dönüştürüyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu