Microsoft ve Qualcomm işbirliği genişliyor

Microsoft ve Qualcomm işbirliği konusunda yeni adımlar atıyor.

Mobil cihaz işlemci denince akla gelen ilk markalardan biri olan ve satışta olan mobil cihazlarda kullanılan işlemcilerin büyük bir bölümünü üreten Qualcomm, bilgisayarlara da gelmenin yollarını araştırıyor. Daha önce mobil işlemci kullanan bilgisayarlar üretilmişti ancak bunların sayısı az kaldı ve yaygınlaşamadı.

Microsoft ve Qualcomm işbirliği genişliyor

Bu alanda kendinisine yer edinmeye çalışan Qualcomm, Microsoft ile işbirliğini genişletme kararı aldı. İki dev şirket Windows 10 işletim sisteminde Snapdragon işlemcilerin daha yaygın kullanılması için işbirliği yapacaklarını duyurdu. Bu işbirliği ile Qualcomm işlemcilerin Windows 10’daki uygulama uyumluluğunun artmazı bekleniyor.

Windows 10 işletim sisteminde mobil işlemci kullanmak büyük bir sorun değil. Ancak ARM tabanlı işlemcilerin klasik Windows uygulamalarını çalıştırması ve desteği şimdilik sınırlı. Bu da yaygınlaşmalarını engelliyor. Eğer bu sorun aşılırsa daha uzun pil ömürlü ve güçlü dizüstü bilgisayarların geliştirilmesi mümkün olacak. AMD ya da Intel’in işlemcilerine göre çok daha az enerji harcayan Qualcomm mobil işlemcilerini daha önce bilgisayarlarda kullanılmıştı. Ama desteklenen uygulama sayısının az olması yaygınlaşmalarını engelledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu